Lentefeest of communie organiseren? Zo doe je dat

Je herinnert je eigen communie of lentefeest nog wel. Het was zo leuk! Iedereen kwam speciaal voor jou langs. Je had hele mooie kleding aan en kreeg veel cadeautjes. Zo’n fijne herinnering gun je je kind ook. Tijden veranderen, dus waar moet je nu aan denken als je een communie organiseert? Het leukste lentefeest in 3 stappen.

Waarom een communie of lentefeest?

Bij een lentefeest of communie vier je de volgende stap richting volwassenheid. Daarom is het gebruikelijk om een feest te organiseren als je kind 6 jaar wordt. Vanaf die leeftijd gaat je kind namelijk naar het lager onderwijs. Het volgende sprongetje is de stap naar de adolescentie. Dit is wanneer je kind 12 wordt. Ook dan kun je een lentefeest organiseren.

Stap 1: stuur een communie-uitnodiging

Een communie of lentefeest vier je natuurlijk niet zonder gasten. Stuur daarom op tijd een uitnodiging met envelop. Zet hierop op welke dag de communie is en hoe laat iedereen aanwezig moet zijn. Bij ons maak je het communiekaartje helemaal zelf. Je hebt keuze uit verschillende ontwerpen, waaronder:

  • Een drieluik
  • Een barokuitsnit
  • Een cirkeldesign

Kies het design dat bij jou past. Of nog leuker: laat je kind meebepalen! Zo maak je de uitnodiging nog persoonlijker. Met een leuke quote en foto zorg je dat je alleen al met de uitnodiging indruk maakt.

Stap 2: gebruik feestdecoratie

Een communie of lentefeest is de perfecte gelegenheid om je huis te versieren. Je maakt je decoratie voor het communiefeest een stuk specialer door de versiering zelf te ontwerpen. Kies bijvoorbeeld voor een servetring met naam of papieren placemats voor op tafel. Denk ook aan een:

De decoratie van je communie maak je nog verder af met vulling en afwerking van My Creative Prints. Gebruik bijvoorbeeld stickers voor op je glazen. En zet kleurrijk snoep en choops neer op tafel. Het feest kan beginnen!

Stap 3: geef bedankjes

Door alle details in de versiering vindt iedereen je feest onvergetelijk. Wil je nog meer indruk maken? Geef dan een bedankje. Je vindt bij My Creative Prints allerlei originele communiebedankjes. Stuur een kaartje op in hetzelfde design als je uitnodiging. Of kies juist iets heel anders uit. De keuze is helemaal aan jou. 

Wil je iets tastbaars geven? Ga dan voor originele communiebedankjes. Geef bijvoorbeeld een heerlijk ruikende huisparfum als bedankcadeau. Of zeepjes in de vorm van roosjes. Doe ze in een zakje met een strik eromheen en een label. Of wat dacht je van een kaartenhouder? Die past perfect bij het communiekaartje.

Voor jezelf of de ander: cadeaus voor eerste communie

Bij My Creative Prints slaag je altijd voor een cadeau. Ook als je niet zelf een communie of lentefeest organiseert. Zoek je een cadeau om te geven? Verras diegene dan met een gegraveerd dienblad of koekendoos. Je maakt je cadeau extra persoonlijk als je het zelf ontwerpt!